Vår Historie

Astrids Glass  drives av Astrid Hanssen og Willy Andersson siden 1995. Bedriften fikk egne driftslokaler først sommeren 1997 etter å ha leid seg periodevis inn i andres glasshytter, hovedsakelig i Sverige, over noen år.

Glasshytta ligger i det som tidligere var fjøs på småbruket Østheim i Eidskog Kommune, Hedmark. Småbruket er Astrids barndomshjem og drives på tredje generasjonen. Gårdsdriften har endret seg betraktelig over generasjonene og med tiden. Fra å være levebrød og hjemmet til en familie på hele14 personer gikk den over til å være binæring og bopel for en familie på 4. I dag huser Østheim Astrid og Willy som begge jobber heltid i glasshytta, samt kattene Rrruth og Latte . Jordveien brukes fremdeles.

Bestefar Hans Hanssen dyrket og solgte epler. Av epletre – parken er det bare et Åkerø og ett rød Thorstein igjen. Begge kneer for alderen og er den siste resten  fra besteforeldre – generasjonens virksomhet. Øverst i Åkerø – treet henger det i dag et stort blått " glasseple " til minne om det som var, og til refleksjon over tiden som går og mulighetene til alternativ gårdsdrift som nye generasjoner bringer.

Glassovnen er spesialbygd og har en kapasitet på ca 50 kg masse. I den smeltes « skjerv «, altså gjenvinning av glass, som er mer miljøvennlig enn andre metoder. Det brukes mindre energi ved smelting og gir færre avgasser. Glassene farges i blåseprosessen. Astrids Glass blåser bare egen design. Alle glassene formes og signeres individuelt.

De siste årene har Astrids Glass også formgitt en serie armbånd, ringer og anheng i glass og sølv.

 

 

 

Her er en repotasje som ble laget av Herlige Hjem på tv-kanalen FEM

Willy Andersson Glassblåseren fra Småland